De lancering van “Consuming for Good”. Een initiatief dat écht bij ons past.

10 okt 2020 | 0 Reacties

De lancering van “Consuming for Good”. Een initiatief dat écht bij ons past.

Duurzaamheid is een begrip dat steeds meer mensen bezighoudt. Hoewel iedereen een ander idee heeft bij het begrip duurzaamheid, zijn velen van ons steeds bewuster bezig en geeft ruim 80% van de mensen de voorkeur aan een duurzamer bestaan. 

Het blijkt helaas lastig om de juiste producten te vinden die aan deze behoefte tegemoet komen, want googlen op de term “duurzame producten” levert weinig écht leuke resultaten op. Duurzaamheid kent men vandaag de dag voornamelijk van de biologische voedingsmiddelen en ook de fashion-industrie begint er steeds meer over te communiceren. Uiteraard zijn wij hier als Responsible Together blij mee, want door velen wordt onderschat wat voor problemen alle andere producten die wij kopen en weggooien veroorzaken.

Duurzaamheid wordt zelden geassocieerd met leuke, vooruitstrevende en coole producten. Toch zijn er al diverse ondernemers die hun best doen om duurzaamheid anders te positioneren dan het geitenwollensokken-imago dat het vaak heeft of krijgt. Zij proberen door het ontwerpen van unieke duurzame producten de industrie in beweging te zetten door te laten zien dat duurzaamheid en ondernemen hand in hand kunnen gaan. 

Retailers zijn echter voornamelijk bezig met korte termijn politiek en duurzaamheid wordt alleen opgepakt als het past in het creëren van zoveel mogelijk aandeelhouderswaarde of het oppoetsen van hun eigen imago. Het feit dat de producten die zij verkopen gigantische problemen creëren in diverse delen van de wereld en ons toekomstperspectief op deze planeet om zeep helpen is voor hen van ondergeschikt belang.

Wij – als Responsible Together – zijn ervan overtuigd dat de consument de enige passende sleutel is om deze ontwikkelingen een halt toe te roepen en daarom hebben wij hard gewerkt aan een oplossing. Een oplossing die een podium creëert voor deze ondernemers die hun nek uitsteken voor een duurzamere wereld. Deze “helden van de toekomst” verdienen namelijk onze steun als consument, maar die steun kunnen wij alleen bieden als we weten wie zij zijn en we dus kunnen luisteren naar hun boodschap. Overigens, volgens ons willen consumenten niet bewust zoveel problemen veroorzaken met de producten die zij aanschaffen (en weggooien), maar is onwetendheid hier vaak de boosdoener van. 

Om dit te kunnen bewerkstelligen hebben wij een platform opgericht dat enerzijds deze duurzame ondernemers ondersteunt in hun missie en daarnaast heel duidelijk laat zien dat duurzaamheid niet saai hoeft te zijn. Ons doel is om een nieuwe trend te starten en vandaar de naam voor ons platform: Consuming for Good (C4G).

Hoe mooi zou het zijn als wij door bewust te consumeren de wereld kunnen verbeteren. Goed doen door jouw geld te steken in producten die niet alleen jou een goed gevoel geven, maar tegelijkertijd ook rekening houden met onze planeet en alles wat erop leeft.

Een van de belangrijkste doelstellingen van ons nieuwe platform ConsumingforGood.com is ervoor te zorgen dat de mismatch tussen onze helden van de toekomst en de consument opgelost wordt. Daarom biedt het platform ruimte voor zowel startups als reeds bekendere merken, waarbij zij elkaars missie zelfs kunnen versterken. Via de webshop van C4G kunnen consumenten kennismaken met de duurzame producten van onze helden en deze ook meteen kopen!

Wij zien ConsumingforGood.com als een sneeuwbal die moet kunnen uitgroeien tot hét platform voor duurzame alternatieven, die jouw leven leuker maken. Producten die jou een goed gevoel geven zonder dat dit ten koste moet gaan van onze toekomst.

Uiteraard is dit nog maar het begin van ons initiatief en zullen wij de komende periode zoveel mogelijk merken toevoegen die of vanuit overtuiging duurzaam begonnen zijn of de switch gemaakt hebben richting duurzaamheid.

We hebben samen nog maar 10 jaar de tijd om de afgesproken Sustainable Development Goals te realiseren en daarom moeten we vandaag al beginnen, want iedere stap is er een. Doe jij mee?

Gerelateerde posts

De tweede helft komt eraan….

De tweede helft komt eraan….

Het eerste kwartaal is al weer ruim voorbij en het jaar gaat alweer hard richting de tweede helft. In de sport is dat een perfect moment om even goed te evalueren hoe men ervoor staat en wat er moet gebeuren om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Realiteit is dat...

Februari ‘21 update: Meer dan alleen een webshop…!

Februari ‘21 update: Meer dan alleen een webshop…!

De afgelopen week kon je in een artikel van Roy op het Veld lezen dat het behalen van de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs nog ver weg is, maar dat er toch een kans is dat we het gaan halen. Niet omdat we politiek gezien nu zo lekker bezig zijn, maar...

Als je kiest voor duurzaamheid, koop je dan je schuldgevoel af?

Als je kiest voor duurzaamheid, koop je dan je schuldgevoel af?

Vanmorgen was ik onaangenaam verrast door het artikel van Change.Inc. met als titel “Tony’s Chocolonely niet meer op lijst slaafvrije chocolade”. Als namelijk één partij op een juiste wijze de weg aan het vrijmaken was voor bewustere consumptie dan was het Tony’s...

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek contact

Zuideindseweg 56/c
2645BH Delfgauw
Nederland

+31 15 256 18 59

info@responsibletogether.com

.

Zeg hallo :)