Februari ‘21 update: Meer dan alleen een webshop…!

21 mrt 2021 | 0 Reacties

Februari ‘21 update: Meer dan alleen een webshop…!

De afgelopen week kon je in een artikel van Roy op het Veld lezen dat het behalen van de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs nog ver weg is, maar dat er toch een kans is dat we het gaan halen. Niet omdat we politiek gezien nu zo lekker bezig zijn, maar dankzij het bedrijfsleven. Het bedrijfsleven wordt namelijk steeds meer gemotiveerd door de maatschappelijke vraag naar duurzaamheid. De motivatie komt ook door het besef dat het zo écht niet verder kan in deze wereld. Ook werkgeversorganisatie VNO-NCW is niet alleen bezig met economische groei maar verlegt de focus meer naar een brede welvaart. Met andere woorden: groei mag niet zomaar ten koste gaan van alles! Dezelfde beweging zien we ook steeds meer op de arbeidsmarkt, want men wil werken voor bedrijven die de wereld beter willen maken. Dit is ook de reden waarom wij met Responsible Together gestart zijn en ons dagelijks inzetten om dit proces op een of andere manier te kunnen ondersteunen.

Eerste leuk en dan duurzaam

Consumeren is de grootste vervuilende bezigheid van ons allemaal. De keuzes die wij elke dag maken zijn bepalend voor onze toekomst. Consumingforgood.com heeft de afgelopen weken veel traffic gekregen door samen te werken met grotere personeelsverenigingen van bijvoorbeeld KPN, ABN-AMRO en PostNL. Door het personeel in de gelegenheid te stellen tegen mooie kortingen duurzame producten te kopen snijdt het mes aan twee kanten. De samenwerkingen zijn opgetuigd voor de lange termijn, waarbij iedere maand nieuwe merken in de spotlight gezet worden door middel van leuke aanbiedingen. Ook jouw bedrijf kan hieraan meedoen en op deze wijze niet alleen het personeel in de gelegenheid stellen om leuke duurzame producten te kopen, maar zo tegelijkertijd deze ambitieuze bedrijven te helpen om hun merk meer bekendheid te geven. Mocht er interesse zijn in een dergelijke samenwerking, neem dan gerust contact met ons op via de bekende kanalen.

Meer dan een webshop…

De komende weken staat uiteraard in het teken van het uitbreiden van de merken van onze webshop consumingforgood.com, maar daarnaast hebben wij ontdekt dat wij juist de bedrijven die duurzaamheid proberen aan te pakken ook een sterke behoefte hebben aan de juiste mensen. Dit proces vraagt meer dan een aanpak die wij met elkaar gewend zijn in de afgelopen jaren. Vaste banen zijn niet meer zo vanzelfsprekend en niet iedereen wil zo maar ergens werken. Responsible Together gaat ook hier een nieuw initiatief voor ontwikkelen met als voorlopige werknaam “Baan met Impact”. Wanneer jij als werknemer of werkgever op de hoogte gehouden zou willen worden van deze ontwikkeling schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief, want dan zorgen wij dat je niets zal misschien van deze vernieuwende en spannende ontwikkeling.

Helden van Morgen

De podcast serie “Helden van Morgen” krijgt er iedere twee weken steeds weer nieuwe afleveringen bij en inmiddels zijn er al diverse inspirerende ondernemers voorbij gekomen. Zo vertelt Mark Suurbier over zijn avontuur hoe hij van gerecyclede treinrails schitterende pannen de wereld in brengt. En Rogier Heijning van Wasteboards vertelt hoe doppen van festival-flesjes een aanleiding kunnen zijn om door middel van skateboards het verhaal rondom recycling kracht bij te zetten. Stuk voor stuk ondernemers die willen ondernemen op een andere manier dan de meeste van ons gewend zijn. In de nieuwste aflevering spreken we met Roel Schatorje van MOYU die van steenafval herbruikbare notitieboekjes maakt en dus geen enkele boom moet opofferen om ons aan het schrijven te houden. En natuurlijk staat de volgende opname gepland. Dit keer voor Secrid, het bedrijf dat de wereld verovert door ons allemaal anders naar inhoud van onze broekzak te laten kijken door het ontwikkelen van een duurzaam en handige wallet voor dagelijks gebruik. 

Ken jij of ben jij een leuke duurzame ondernemer die past in onze serie? Meld het ons en wie weet kunnen we binnenkort kennis maken via onze podcast, want er zijn genoeg helden die zich vandaag al inzetten voor een betere wereld.

group of people raising there hands in concert
Foto door Hanny Naibaho op Unsplash

Heb je zin om een gave rugtas te winnen?

Wij geloven in beginnen en gaandeweg de koers bijsturen voordat we alleen maar plannen aan het maken zijn en we te laat zijn om onze wereld te redden. Toch zijn wij ook wel benieuwd naar wat iedereen drijft bij het maken van keuzes en hoe belangrijk duurzaamheid daadwerkelijk is? Ook willen we graag weten welke producten wij als eerste moeten lanceren om de grootste impact te kunnen maken. Daarom hebben wij een enquête opgesteld om een eerste terugkoppeling te kunnen krijgen, zodat ook wij steeds meer datagedreven keuzes kunnen maken. Onze webshop www.consumingforgood.com geeft ons steeds meer informatie, maar wij willen graag harder gaan en meer impact maken. Onze ambities zijn behoorlijk en daar besteden we graag tijd aan, maar het zou fantastisch zijn als jij even twee minuten de tijd wilt nemen om deze enquête in te vullen en ons van waardevolle informatie te voorzien.

Alweer het einde van het jaar

Afgelopen jaar hebben wij veel mensen blij kunnen maken door een mooi duurzaam geschenk in combinatie met een cadeaubon van www.consumingforgood.com. Deze acties werden zeer gewaardeerd door de zowel de ontvangers als de gevende partijen, want tegenwoordig zijn er maar weinig initiatieven die aansluiten bij de waardering die je graag aan jouw relaties wilt geven in de vorm van een duurzame attentie. Wij denken graag met jou mee over een leuke manier om jouw relaties te bedanken voor de steun in dit bijzondere jaar. De steun die zó belangrijk is gebleken in tijden dat we toch minder kunnen dan we graag zouden zien. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek via info@responsibletogether.com, want niets is te gek of te klein of te groot voor ons. Wij zijn blij met iedereen die ons helpt naar een stap richting een duurzamere maatschappij.

Vooruitblik

De komende periode gaan we meer tijd vrijmaken voor de groei van Responsible Together, want de wereld zit vol met kansen. Toch zijn wij ook op zoek naar mensen die ons eventueel kunnen bijstaan in onze plannen en doelstellingen. We hebben geen oneindige portemonnee, maar ben jij op zoek naar bijvoorbeeld een stageplaats die veelzijdig is en gefocust is op een betere wereld of ben jij een professional die een bijdrage zou willen leveren? Neem dan met ons contact op, want er is te veel om op te noemen. 

Wij zijn op zoek naar gepassioneerde mensen die bij alles wat ze doen focus hebben op de impact die ze willen maken. 

  • Impact maken door marketingtools in te zetten om het verhaal van Responsible Together kracht bij te zetten;
  • Impact maken door de mooiste foto’s te maken van onze mooie wereld (check ze op Instagram);
  • Impact maken door de beste teksten te schrijven in de uitingen van Responsible Together, Consuming for Good én Baan met Impact;
  • Of als jij van mening bent dat je ons op een andere manier kan ondersteunen en een duidelijke toegevoegde waarde hebt binnen het team….

Samen op weg naar beter….

Gerelateerde posts

Een nieuwe start, een nieuwe focus…

Een nieuwe start, een nieuwe focus…

Responsible Together heeft haar focus verlegd van in eerste instantie puur gericht op consumenten en duurzame producten naar zowel duurzame bedrijven en organisaties in de vorm van voornamelijk start-ups en scale-ups. Dit betekent niet dat de consument niet meer...

De tweede helft komt eraan….

De tweede helft komt eraan….

Het eerste kwartaal is al weer ruim voorbij en het jaar gaat alweer hard richting de tweede helft. In de sport is dat een perfect moment om even goed te evalueren hoe men ervoor staat en wat er moet gebeuren om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Realiteit is dat...

Als je kiest voor duurzaamheid, koop je dan je schuldgevoel af?

Als je kiest voor duurzaamheid, koop je dan je schuldgevoel af?

Vanmorgen was ik onaangenaam verrast door het artikel van Change.Inc. met als titel “Tony’s Chocolonely niet meer op lijst slaafvrije chocolade”. Als namelijk één partij op een juiste wijze de weg aan het vrijmaken was voor bewustere consumptie dan was het Tony’s...

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek contact

Zuideindseweg 56/c
2645BH Delfgauw
Nederland

+31 15 256 18 59

info@responsibletogether.com

.

Zeg hallo :)