Een nieuwe start, een nieuwe focus…

6 mrt 2022 | 0 Reacties

Een nieuwe start, een nieuwe focus…

Responsible Together heeft haar focus verlegd van in eerste instantie puur gericht op consumenten en duurzame producten naar zowel duurzame bedrijven en organisaties in de vorm van voornamelijk start-ups en scale-ups. Dit betekent niet dat de consument niet meer belangrijk is in de bedrijfsvoering van onze onderneming, maar we gaan een aantal zaken duidelijker positioneren binnen de diverse initiatieven zodat ook wij maximaal impact kunnen maken.

Naast de uitrol van een aantal nieuwe initiatieven is er de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe huisstijl voor Responsible Together, waaronder een nieuwe logo, nieuwe social uitstraling en ook de website zal in de komende weken geoptimaliseerd worden om beter aan te sluiten bij de aanpak die wij voor ogen hebben, namelijk het helpen van duurzame bedrijven om hun impact te maximaliseren.

Consuming for Good

De eerste stap van Responsible Together was de lancering van het consumentenplatform Consuming for Good. De afgelopen maanden heeft vanuit capaciteitsbeperkingen aan onze kant de focus hier te beperkt op gelegen, terwijl diverse merken zich graag al wilden aansluiten bij onze duurzame webshop Consuming for Good. Maar daar gaat de komende periode verandering in komen, want er bestaat momenteel een behoorlijke lijst aan leuke nieuwe merken die we graag gaan toevoegen.

Nieuwe Huisstijl

Ook voor Consuming for Good is er hard gewerkt aan de huisstijl van dit initiatief. Het logo is aangepast, de socials worden nu al in de nieuwe huisstijl geplaatst en de website zal in het tweede kwartaal ook aangepast worden aan de nieuwe eisen en wensen. 

Nieuwe Merken

De focus van Consuming for Good blijft uitsluitend gericht op merken die zich dagelijks inzetten voor een betere wereld en daarnaast aantonen dat duurzame producten ook écht leuk en mooi kunnen zijn. Dus geen bamboe tandenborstels, maar producten waar iedereen ook blij van kan worden. Wij geloven namelijk dat duurzaamheid uiteraard belangrijk is, maar alleen succesvol geaccepteerd kan worden door het brede publiek als consumenten ook gecharmeerd kunnen zijn van de eigenschappen van een product. Niemand rijdt namelijk een Tesla omdat deze zo duurzaam is, maar het is wel een schitterende bijkomstigheid die hopelijk de doorslag geeft wanneer er een keuze gemaakt wordt tussen alternatieven.

De social media accounts van Consuming for Good beginnen nu ook steeds harder te groeien, want het wordt steeds duidelijker dat duurzaamheid de enige juiste weg is en iedereen zich ook steeds meer bewust wordt van de impact die zij maken. 

Baan met Impact

Ons contact en onze ervaringen met de vele impactbedrijven die wij tegenkwamen liet ons echter inzien dat deze duurzame pioniers behoefte hebben aan meer dan alleen een consumentenplatform om de eindklant te bereiken. Iedere duurzame onderneming is begonnen vanuit een missie en deze overtuiging is de kern van hun onderneming. Voor de groei van de onderneming is het belangrijk dat deze motivatie bewaard blijft en dat alle neuzen van de diverse vaste teamleden dezelfde kant op blijven staan.

Impact in plaats van Duurzaam

Maar waar ga je als impactbedrijf op zoek naar talent met de juiste motivatie die past bij jouw missie? Natuurlijk bestaan er duurzame vacaturebanken, maar ook niet iedereen voelt zich hierbij passen. Impact is een beter woord dan duurzaam en daarnaast is zowel ecologische impact als sociale impact van belang. Vooral deze laatst vorm van impact wordt vaak nog wel eens vergeten, want uiteraard moeten we onze planeet en alles wat daarop leeft beschermen, maar daarbij moeten we de kwetsbare doelgroepen ook niet over het hoofd zien.

Tevreden Klanten

Inmiddels is ons team rondom Responsible Together aardig uitgebreid met divers talent en gezamenlijk hebben we het initiatief Baanmetimpact.nl uitgewerkt en gelanceerd. En met succes! In korte tijd hebben vele impactbedrijven zich al aangesloten bij het platform en diverse vacatures geplaatst en het lijkt er sterk op dat deze sneeuwbal alleen maar harder gaat rollen. En het mooie is dat bedrijven ook enthousiast zijn. Ze komen terug en sommige bedrijven lukt het zelfs om een vacature binnen twee weken te vervullen in deze extreem krappe arbeidsmarkt.

Alle Functies

Baanmetimpact.nl is een initief dat zich richt op alle functies binnen een impactbedrijf, want iedereen draagt zijn of haar steentje bij aan de gezamenlijke missie van deze bedrijven. Of iemand nu werkzaam is in het magazijn, de telefoon opneemt of de baas is van het hele bedrijf, iedereen is nodig! Daarom hebben wij bewust gefocust op impactbedrijven en bieden we een veelzijdigheid aan functieprofielen. Van stageplaatsen tot aan directiefuncties het past allemaal binnen onze focus en daarnaast bieden we bedrijven andere mogelijkheden dan de gemiddelde vacaturesites. Kijk maar eens op www.baanmetimpact.nl als jij ook actief bent voor een impactbedrijf, want alleen impactbedrijven zijn welkom!

Green Ivy

De opbouw van Baanmetimpact.nl was meer dan een idee dat door een team van enthousiastelingen uitgewerkt is. Het was een testcase om te kijken of wij efficiënt en effectief met elkaar konden samenwerken, want het was ook duidelijk geworden dat veel duurzame start-ups en scale-ups behoefte hebben aan kennis. Kennis die zij zelf niet iedere dag nodig hebben of ondersteuning voor projecten die blijven liggen doordat de vaste kern opgeslokt wordt door de dagelijks sleur.

Meer Impact Maken

Ons team wilde meer. Meer impact maken en dat kan door impactbedrijven maximaal te ondersteunen in hun groei. Dit was de start van een derde initiatief van Responsible Together met ongekende mogelijkheden onder de naam Green Ivy. Een naam die bewust gekozen is omdat men zich hiermee moet kunnen identificeren en een naam die vrij vertaald vanuit het Engels simpelweg klimop betekent. Een plant die zich graag verspreid en de wereld steeds groener maakt. Dat is wat wij willen zien: een wereld die steeds groener wordt en meer toekomstperspectief 

Persoonlijke Benadering

Ivy kan tevens gezien worden als een persoonsnaam, want ons team is misschien wel de ideale medewerker voor die impactbedrijven die die nog beperkt zijn in personeelsomvang. Daarom hebben we Green Ivy ook een avatar gegeven die veel weg heeft van een superheld. Want het team van Green Ivy bestaat uit een groep van zelfstandigen die veel kennis en ervaring hebben op diverse vlakken, zodat wij iedere vraag kunnen invullen. En zo niet? Dan zoeken we er een Ivy bij, want wij willen zorgen dat impactbedrijven zo min mogelijk blokkades tegenkomen in hun groei.

Flexibele Schil

Ook houden we ervan om in korte sprints te werken, want de wereld verandert continue en zeker kleinere organisaties leven toch wat meer van dag tot dag. Dat geldt voor budgets, planning, maar vanwege de vele zaken die ad hoc op hen afkomen. Green Ivy vormt als het ware een flexibele schil om deze organisaties die zij kunnen aanroepen wanneer nodig en groeit met hen mee naar volwassenheid.

Wij geloven dat als wij met de huidige drie initiatieven impactbedrijven verder helpen wij uiteindelijk ook komen waar wij zelf graag zouden willen zijn: een wereld waarin we met elkaar kunnen leven én voldoende toekomstperspectief hebben om dit generaties lang vol te houden.En dat wil jij toch ook?

Gerelateerde posts

De tweede helft komt eraan….

De tweede helft komt eraan….

Het eerste kwartaal is al weer ruim voorbij en het jaar gaat alweer hard richting de tweede helft. In de sport is dat een perfect moment om even goed te evalueren hoe men ervoor staat en wat er moet gebeuren om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Realiteit is dat...

Februari ‘21 update: Meer dan alleen een webshop…!

Februari ‘21 update: Meer dan alleen een webshop…!

De afgelopen week kon je in een artikel van Roy op het Veld lezen dat het behalen van de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs nog ver weg is, maar dat er toch een kans is dat we het gaan halen. Niet omdat we politiek gezien nu zo lekker bezig zijn, maar...

Als je kiest voor duurzaamheid, koop je dan je schuldgevoel af?

Als je kiest voor duurzaamheid, koop je dan je schuldgevoel af?

Vanmorgen was ik onaangenaam verrast door het artikel van Change.Inc. met als titel “Tony’s Chocolonely niet meer op lijst slaafvrije chocolade”. Als namelijk één partij op een juiste wijze de weg aan het vrijmaken was voor bewustere consumptie dan was het Tony’s...

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek contact

Zuideindseweg 56/c
2645BH Delfgauw
Nederland

+31 15 256 18 59

info@responsibletogether.com

.

Zeg hallo :)