De tweede helft komt eraan….

19 mei 2021 | 0 Reacties

De tweede helft komt eraan….

Het eerste kwartaal is al weer ruim voorbij en het jaar gaat alweer hard richting de tweede helft. In de sport is dat een perfect moment om even goed te evalueren hoe men ervoor staat en wat er moet gebeuren om de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Realiteit is dat ook de transitie naar een duurzamere maatschappij gezien kan worden als een wedstrijd. Het is alleen een wedstrijd waarbij we enerzijds allemaal aan dezelfde kant staan, maar anderzijds ook onze eigen tegenstander zijn. Helaas staan we nu nog steeds op een achterstand , maar wij zijn nog steeds in staat om deze wedstrijd te winnen en onze wereld te verduurzamen. Hoe mooi zou het zijn als we deze wedstrijd kunnen winnen? Wij zouden allemaal winnaars kunnen zijn, tenzij we te weinig actie ondernemen en als gevolg van ons gedrag alsnog onze planeet verder afbreken.

SDG’s: we moeten doen en niet alleen plannen

De Verenigde Naties hebben het veelvuldig over de Sustainable Development Goals en steeds meer mensen raken ermee bekend. Echter, bekendheid is één maar het daadwerkelijk realiseren van doelstellingen is een andere zaak. Ook het onderwijs is steeds meer gericht op de SDG’s, omdat deze belangrijk zijn voor onze toekomst en die van volgende generaties. Echter, we kunnen nog de mooiste doelstellingen verzinnen, maar ook hier moet het meer gaan om het doen dan alleen maar plannen maken.

Onze actie: consument koppelen aan producten

Responsible Together is juist in het leven geroepen om aan te zetten tot actie. Wij ondersteunen en waar mogelijk versnellen de transitie naar een duurzamere wereld. Het eerste initiatief Consument for Good is nu een aantal maanden live en staat op het punt de volgende fase in te gaan. Het actieplan van dit initiatief is om de portfolio aan merken sterk uit te breiden de komende periode en meer fans te creëren van onze beweging via social media. Gelukkig hebben we al diverse merken gevonden die zich graag willen bij ons aansluiten. Zoals onze laatste toevoeging Rebottled. Een merk dat van oude wijnflessen leuke trendy glazen maakt en laat zien dat circulair denken ook leuke producten kan opleveren. Het doel is om de komende weken minimaal 10 extra partners toe te voegen en dat gaat zeker lukken. Maar ook dit initiatief moet zich verder ontwikkelen naar de volgende stap. Ook de komende maanden zal dit proces van groei in de merkenportfolio bovenaan de lijst met prioriteiten staan en iedere lead die jij ons kan geven wordt zeker op prijs gesteld. Laat het ons hier weten en wij reageren altijd op jouw bericht!

Redesign is nodig. Wij blijven bewegen!

Met de groei van het aantal merken op de website van Consuming for Good zal ook gekeken worden naar het scherper zetten van de boodschap en het verbeteren van de functionaliteit van de webshop, want uiteindelijk willen we dat deze merken niet alleen een podium krijgen maar ook een voordeel kunnen halen uit de verkopen die elkaar versterken met een trouwe klantengroep. Binnen dit herontwerp zal ook gelijk Responsible Together meegenomen worden, zodat alle nieuwe initiatieven goed aan blijven sluiten en gezamenlijk meer impact kunnen maken.

Heb jij op- of aanmerkingen over de huidige websites dan horen we dat uiteraard graag, want dan kunnen we daar gelijk rekening mee houden. Laat ons weten wat je goed en “fout” vindt zodat wij de perfecte experience voor jou kunnen realiseren en samen kunnen blijven groeien naar een betere wereld voor ons allemaal. Je kunt ons hier direct bereiken.

Iedereen wil graag impact maken!

Zoals al eerder aangegeven, willen wij het niet bij één initiatief laten. De eerste aanzet is gegeven voor de lancering van het tweede initiatief van Responsible Together: Baan met Impact. Bedrijven die inspelen op de noodzakelijke duurzaamheid hebben behoefte aan de juiste mensen op het juiste moment. Door hen goed te helpen bij hun vragen om hulp kunnen wij ervoor zorgen dat zij sneller kunnen groeien. 

Daarnaast willen steeds meer mensen graag nuttig werk doen. Geld verdienen is belangrijk, maar zinvol werk wordt soms zelfs als belangrijker gezien dan het salariscomponent. Een bijdrage leveren aan een duurzame wereld kan niet anders gezien worden dan nuttig en noodzakelijk.

Wij denken als Responsible Together dat wij op beide vlakken een toegevoegde waarde kunnen leveren voor zowel bedrijven als werkzoekenden en dat gaan wij de komende maanden laten zien. De voorbereidingen zijn al in gang gezet en iedereen die graag op de hoogte gehouden wil worden nodigen wij uit om zich hier in te schrijven voor de nieuwsbrief van ResTo.

Cadeau voor een ander én jezelf

Het leuke aan alle producten die op het Consuming for Good podium gepresenteerd worden is dat het niet alleen schitterende producten zijn die je met vol vertrouwen aan iemand cadeau kan doen, maar in feite zijn het tegelijkertijd ook cadeaus voor jezelf. Want de wereld is er namelijk niet slechter van geworden en heeft ons een stap richting een duurzamere wereld gebracht. Misschien is dit niet zozeer zichtbaar voor jezelf, maar als het goed is straks wel voor de komende generaties. Cadeaus voor vrienden en familie in alle prijsklassen zijn altijd te vinden op www.consumingforgood.com, maar sinds afgelopen jaar zijn wij ook begonnen met eindejaarsgeschenken voor bedrijven. Voor alle producten kunnen wij een schitterende offerte maken, maar we kunnen ook een cadeaubon met unieke code leveren waardoor jouw klant/relatie zelf een passend cadeau kan uitzoeken. We hebben ook ervaring met een combinatie van de twee, dus een leuk product gecombineerd met een tegoedbon. Vraag hier naar de mogelijkheden die wij met alle plezier toelichten. De ervaring heeft in ieder geval geleerd dat de ontvangers aangenaam verrast waren en het bijzonder vinden dat zij uit zulke mooie en duurzame producten konden kiezen, want vaak wordt er veel geld uitgegeven door ondernemers terwijl de klanten uiteindelijk een gedwongen een keuze moeten maken en opgescheept worden met troep die zij eigenlijk niet zouden willen hebben.

Gerelateerde posts

Een nieuwe start, een nieuwe focus…

Een nieuwe start, een nieuwe focus…

Responsible Together heeft haar focus verlegd van in eerste instantie puur gericht op consumenten en duurzame producten naar zowel duurzame bedrijven en organisaties in de vorm van voornamelijk start-ups en scale-ups. Dit betekent niet dat de consument niet meer...

Februari ‘21 update: Meer dan alleen een webshop…!

Februari ‘21 update: Meer dan alleen een webshop…!

De afgelopen week kon je in een artikel van Roy op het Veld lezen dat het behalen van de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs nog ver weg is, maar dat er toch een kans is dat we het gaan halen. Niet omdat we politiek gezien nu zo lekker bezig zijn, maar...

Als je kiest voor duurzaamheid, koop je dan je schuldgevoel af?

Als je kiest voor duurzaamheid, koop je dan je schuldgevoel af?

Vanmorgen was ik onaangenaam verrast door het artikel van Change.Inc. met als titel “Tony’s Chocolonely niet meer op lijst slaafvrije chocolade”. Als namelijk één partij op een juiste wijze de weg aan het vrijmaken was voor bewustere consumptie dan was het Tony’s...

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek contact

Zuideindseweg 56/c
2645BH Delfgauw
Nederland

+31 15 256 18 59

info@responsibletogether.com

.

Zeg hallo :)