Over ons

Wij zijn gedreven om impact te maken. Impact door ons eigen handelen, maar nog veel belangrijker: anderen helpen meer impact te maken! Zowel ondernemers als consumenten zijn volgens ons een belangrijke schakel in de transitie naar een betere wereld!

Oprichter Responsible Together

 

Patrick Schneider

Na jaren in de retail-industrie actief te zijn geweest, heb ik mijzelf gerealiseerd dat het anders moet. Ik heb mijzelf ten doel gesteld om een platform te creëren voor duurzame producten zodat consumenten bewustere keuzes kunnen maken en mijn kennis en ervaring in te zetten om duurzame ondernemers te ondersteunen.


 

Mijn drive

Na jaren internationaal actief te zijn geweest in de wereld van consumentenproducten is gebleken dat maar weinig partijen in de keten hun verantwoordelijkheid durven nemen. Of het nu gaat om het respecteren van andermans rechten of het stoppen met onnodig vervuilen van de wereld door het leveren van slechte kwaliteit producten, vaak  zijn deze partijen gedreven door korte termijnbelangen en dragen zij niet bij aan een mooiere wereld. 

Als vader van drie kinderen maak ik mijzelf zorgen over deze ontwikkelingen en de gevolgen voor onze, maar voornamelijk hun toekomst. De manier waarop mensen tegenwoordig met elkaar omgaan in de wereld, velen het eigen belang vooropstellen ten koste van anderen en daarnaast de snelheid waarmee we met elkaar de natuur aan het verwoesten zijn, wijst erop dat de grootste vijand van onszelf zijn. Zo doorgaan kan gewoon niet langer en daar wil ik verandering in brengen. Ik kan niet alles tegelijkertijd en kan het ook niet alleen, maar ik heb wel een plan voor de eerste stappen…

De Missie 

Het bestrijden van de heersende weggooimentaliteit, laten zien dat duurzaamheid niet saai hoeft te zijn en tegelijkertijd de gezamenlijke kracht van de consument gebruiken om de mentaliteit van de industrie te veranderen.

De Visie

Een beweging in gang te zetten richting een duurzamere maatschappij, waarin consumenten en ondernemers bewust verantwoordelijke keuzes kunnen maken op basis van de juiste informatie en tegelijkertijd eerlijk en respectvol met elkaar omgaan..

De Ambitie

Het starten van een nieuwe trend: “Consuming for Good”, waarin consumenten bewust hun geld uitgeven aan zinvolle en eerlijke spullen die rekening houden met het behoud van onze planeet ten gunste van de toekomstige generaties. Een wereld waarin bedrijven die goed doen de steun krijgen van de consument en bedrijven die uitsluitend voor eigen gewin optreden gestraft worden voor hun korte termijndenken.

De  Werkwijze

Om onze ambities te realiseren moet er nog veel veranderen in de wereld en dat kunnen we niet alleen. Natuurlijk denken veel partijen dat zij dit zelfstandig voor elkaar kunnen krijgen, maar ik ben ervan overtuigd dat samenwerken vanuit een bepaalde overtuiging veel sterker is en uiteindelijk een solidere basis creëert voor onze toekomst. De uitdaging is namelijk om het gedrag te veranderen van consumenten, bedrijven en uiteindelijk de gehele maatschappij, omdat het simpelweg zo niet langer kan.

Initiatieven

Informeren: De meerderheid van de consumenten staat positief tegenover duurzaamheid en wil ook best bewustere keuzes maken. Maar hoe doe je dat? Vaak is het de onwetendheid of laksheid van mensen die nog steeds bedrijven beloond die het eerlijk gezegd niet verdienen. Door alle betrokkenen op een juiste wijze te informeren kunnen we met elkaar een verandering in gang zetten in de goede richting en bewuste keuzes maken op basis van de juiste informatie.

Consumeren: Bewuster consumeren is een belangrijk element in het gehele proces, en hoe makkelijker het gemaakt wordt voor consumenten hoe groter het resultaat zal zijn. Daarom gaan we een vernieuwend consumentenplatform creëren voor duurzame merken, een podium voor pioniers die hun nek uitsteken en voor de troepen uit durven lopen, waarbij de consument hen kan belonen door te kiezen voor producten die een bijdrage leveren in de goede richting in plaats van de beweging tegenwerken. Dit platform krijgt de naam: www.ConsumingforGood.com en zal hopelijk het begin zijn van een gelijknamige trend.

Begeleiden: Niemand kan vanaf de geboorte gelijk lopen, maar wij moeten als mens dingen aanleren van mensen (vaak onze ouders) die ons iets kunnen leren. Ook ondernemers hebben begeleiding nodig om te kunnen groeien. Of het nu te maken heeft met het verduurzamen van een bestaande productportfolio of impactvolle startups die internationaal verder willen groeien en wereldwijde ambities hebben met duurzame producten. Wij willen hen ondersteunen door middel van niet alleen onze kennis en ervaring, maar hen ook helpen in contact te komen met partijen binnen ons netwerk om de transitie richting verduurzaming te kunnen versnellen. Het gaat erom dat we met elkaar bewegen in de goede richting en op een zo snel mogelijk tempo want de tijd dringt!

Kernwaardes

De belangrijkste kernwaardes binnen dit initiatief zijn:

Eerlijkheid & Transparantie. Het is geen tijd om mooie verhalen te vertellen en uiteindelijk geen enkele stap in de goede richting te zetten door gebrek aan urgentie. We beginnen als een klein initiatief met een grote ambitie. Iedere dag zetten we een stap en weten dat we er ooit zullen komen met de steun van anderen. Ook verdient iedereen het om te weten wat er al wél gebeurt in de wereld om ons heen. Ook informeren over wat er wel en (nog) niet kan op basis van de huidige stand van de techniek is belangrijk in dit traject, zodat we organisaties kunnen ondersteunen in hun ontwikkeling en motiveren om de volgende stap te maken. We kunnen vandaag de dag nog niet voor elk product volledig circulair zijn, want sommige technieken zijn nog niet goed genoeg of zelfs nog niet uitgevonden. Wat we wel kunnen doen is een keuze maken uit minder slechte alternatieven of alternatieven die hard op weg zijn naar een optimale oplossing. Door hen te steunen gaan we in ieder geval de goede kant op.

Duurzaamheid moet het nieuwe “cool” zijn. Het moet stoer zijn om een bewuste keuze te durven maken. Waar wij hard aan willen werken is het imago van duurzaamheid sterk verbeteren, want duurzaamheid is noodzakelijk maar hoeft zeker niet saai te zijn!

Zoek contact

Zuideindseweg 56/c
2645BH Delfgauw
Nederland

+31 15 256 18 59

info@responsibletogether.com

.

Zeg hallo :)