Ik ben duurzaam

Althans…..daar was ik van overtuigd.

Wat is duurzaamheid?

Duurzaamheid is een thema dat bij bedrijven, organisaties én consumenten hoog op de agenda staat. De Verenigde Naties omschrijven duurzame ontwikkeling als: “de ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden zonder het vermogen van de toekomstige generaties om in hun eigen behoefte te voorzien in gevaar te brengen”. Kortom, het is dé verantwoordelijkheid van ons allen om het toekomstperspectief van de volgende generaties zeker te stellen. Maar hoe kan ik als consument hier nu concreet een bijdrage leveren?

De noodzaak van duurzaam

Iedereen is het erover eens dat de manier waarop we met z’n allen de afgelopen jaren omgegaan zijn met onze planeet, niet de schoonheidsprijs verdient! Maar waar liggen nu de grootste knelpunten?

Weggooien

Wij consumeren niet alleen veel, maar we gooien ook heel veel weg! Wij creëren letterlijk ons eigen probleem.   

LEES VERDER

Levensduur

Veel producten worden niet gemaakt voor een lange levensduur, maar om snel te kunnen vervangen. Dat is korte termijn denken.

LEES VERDER

Voorlichting

Als we wisten waar we mee bezig zijn dan zouden we het zeker anders doen! Er is te weinig informatie over duurzaamheid.

LEES VERDER

Samen sterker

Als individu is het al mogelijk om een positieve invloed te hebben op de maatschappij! Misschien niet zichtbaar genoeg om een beweging in gang te zetten, maar door samen te werken kunnen we wél écht impact maken! De kracht van de consument is dé sleutel om hervormingen tot stand te kunnen brengen in industrieën die al jaren op eenzelfde wijze functioneren. Pas als bedrijven zich realiseren dat duurzaamheid door de consumenten gewaardeerd wordt zullen zij bereid zijn om te investeren. Dit betekent dat de regie meer bij ons als consument moet komen te liggen, want wie betaalt bepaalt!

De noodzakelijke beweging richting duurzaamheid is te versnellen door consumenten en ondernemers beter met elkaar in contact te brengen en beiden te voorzien van (de juiste) informatie. Geen verborgen agenda’s, geen achterliggende individuele belangen die op langere termijn schadelijk zijn voor het algemeen goed! Samen zijn we sterk genoeg om een toekomst te creëren die er voor de volgende generaties hoopvoller uitziet. Door iedere dag bewuste stappen in de goede richting te zetten, komen we telkens een stap dichter bij een duurzamere wereld.

Duurzaam project of product gezien?

De duurzame voorlopers van vandaag

Sommige merken zijn al actief bezig met duurzaamheid en maken gebruik van gerecyclede materialen of natuurlijke grondstoffen. Deze pioniers kijken kritisch naar zichzelf én de impact die zijn maken…

Oprichter Combekk Homeware

 

Mark Suurbier

In 2015 werd Mark getriggerd door de vraag:  “Waarom kopen mensen bewust biologisch vlees, maar bereiden het vervolgens in een pan waarvan ze niet weten waar en hoe die is geproduceerd.” Zijn verbazing als kookliefhebber rondom deze vraagstelling was de aanleiding voor hem om in 2016 de sprong te wagen en als startup een robuuste pan te ontwikkelen, gemaakt van bijzondere materialen zoals treinrails en oude fietsen. Zijn Dutch Oven, zoals deze pannen in het buitenland genoemd worden, worden zelfs gewoon in Nederland in de achterhoek geproduceerd en is daarmee de enige échte “Dutch Oven” in de wereld. 

 

 

Oprichter BE O Bottle

 

Damir Perkic

Door jaren zelf werkzaam geweest te zijn in de plastic industrie weet Damir als geen ander hoe vervuilend plastic kan zijn. 99% van al het plastic in de wereld is namelijk gemaakt van olie. Op meerdere fronten zorgt olie voor een belasting van het milieu, zoals de CO2 uitstoot bij verwerking ervan, maar ook de ecologische rampen die zich te vaak voordoen.  Maar er zijn alternatieven en daarom is Damir in 2017 begonnen met de BE O Bottle. Deze waterfles gemaakt van planten uit een reststroom van rietproductie is een eerste product in zijn missie op weg naar een klimaatpositieve toekomst.

 

Ben jij iemand die graag een bijdrage levert aan ons initiatief?

Als producent, kennisdeler, of gewoon omdat je een bijdrage wilt leveren….

Jazeker!

Zoek contact

Zuideindseweg 56/c
2645BH Delfgauw
Nederland

+31 15 256 18 59

info@responsibletogether.com

.

Zeg hallo :)