In onze vorige nieuwsbrief van december hebben wij onze ambities al duidelijk gecommuniceerd. Namelijk: als ResTo (Responsible Together) willen we niets liever dan een beweging in gang zetten op het gebied van duurzaamheid. We zien dat onze websites steeds meer bezoekers trekken en dat er een duidelijke stijgende lijn is te zien op zowel www.responsibletogether.com als www.consumingforgood.com. Natuurlijk zijn we nog niet tevreden en staan er voor de komende maanden diverse leuke initiatieven gepland om de groei verder te stimuleren.
Behoefte aan duurzaamheid
Daarnaast realiseren wij ons dat duurzaamheid bij het grote publiek helaas (nog) geen primaire behoefte is. Als consument worden we af en toe geconfronteerd met de gevolgen van onze levensstijl, maar velen van ons zijn nog voornamelijk gericht op het kopen van meer en meer spullen. Alles wat we kopen moet leuk, mooi of handig zijn en uiteraard is het een mooie bijkomstigheid als een product ook nog eens een duurzaam karakter heeft. Ons initiatief Consuming for Good is bedoeld om duurzame alternatieven onder de aandacht te brengen, zodat consumenten in ieder geval op de hoogte zijn van bewustere keuzemogelijkheden. Responsible Together is daarbij ons middel om additionele informatie te delen, want vaak is men zich niet bewust van welke consequenties bepaalde keuzes hebben. Als voorbeeld kwamen wij erachter hoeveel water er benodigd is om een simpel linnen tasje te produceren. Voorheen zou ik gedacht hebben dat een dergelijke tas veel duurzamer zou zijn dan een plastic tasje. Uiteraard wordt zo’n tas vaak hergebruikt en plastic tasjes veel minder vaak, maar ik wist niet dat voor de productie van één simpel linnen tasje ruim 1.400 liter water nodig is! En dan te bedenken dat ergens in 2030 er al sprake is van onvoldoende schoon drinkwater voor iedereen. Zo zijn er talrijke voorbeelden van dit soort “asociale” producten, waarvan op het eerste gezicht niet duidelijk is wat voor vervuilende productie ervoor nodig is om het te produceren. Het zou toch fantastische zijn als er een zelfde afkeer ontstaat tegen het gebruik van niet-duurzame producten zoals dat ook geldt voor het dragen van bont? Misschien moeten we in de toekomst zelfs wel naar een meetbaar keurmerk zodat iedere consument écht op de hoogte is van de impact voordat hij of zij tot aankoop overgaat. UIteindelijk gebeurt dit bij de aanschaf van een auto ook al door middel van een label.

Wie duwt er mee?
Alles wat we doen staat in teken van het creëren van die sneeuwbal. Het veroorzaken van betrokkenheid onder iedereen is een belangrijk element in het realiseren van een daadwerkelijk duurzamere wereld. Om te slagen in onze missie moeten zowel consumenten als producenten betrokken raken bij het behoud van onze mooie wereld. Het is leuk om te zien dat de reacties op onze Instagram campagne “Onze mooie wereld” sterk toenemen, want mensen realiseren zich maar al te goed dat onze planeet bijzonder is. Met elkaar zijn we ons ervan bewust dat onze planeet zoveel mooie plekken heeft en zeker in een tijd dat we niet mogen reizen lijken we ons er nog bewuster van te worden. De Corona pandemie lijkt duurzaamheid meer en meer op onze prioriteitenlijst te zetten. En dat juichen wij natuurlijk alleen maar toe.
Merken, merken, merken…
Het aantal merken is de afgelopen periode al behoorlijk gegroeid en de komende weken zullen er weer meer mooie merken toegevoegd worden, zodat het aanbod steeds aantrekkelijker zal worden. Waar we eind oktober begonnen met een tiental merken, is dit aantal inmiddels al verdubbeld en hebben verschillende merken al akkoord gegeven om ook mee te doen. Kortom, wij zijn tevreden met de aanwas van merken en onze bottleneck is meer het gebrek aan tijd dan het gebrek aan interesse. Toch horen we graag of jullie nog leuke merken kennen, want hoe meer hoe beter! Meld het ons op info@consumingforgood.com en wij gaan er gelijk achteraan.
Naast de merken die wij voeren zijn wij uiteindelijk op zoek naar bereik. Hoe meer mensen wij kunnen informeren, hoe groter de vuist die wij samen kunnen maken naar alle andere merken die duurzaamheid minder belangrijk vinden. Daarom waarderen zowel wij als alle merken iedere support die wij kunnen krijgen. Of het nu likes zijn op onze social media kanalen of reacties op onze initiatieven ieder zetje voor onze sneeuwbal is er één!
Enorme positieve reacties
Zoals in onze vorige nieuwsbrief vermeld zijn wij afgelopen jaar begonnen met eindejaarsgeschenken te verkopen voor bedrijven in combinatie met tegoedbonnen voor www.consumingforgood.com, zodat mensen zelf een keuze kunnen maken en dan ook nog eens voor uitsluitend bewuste en duurzame producten! Door velen is hier zeer enthousiast op gereageerd, want mensen zijn het zat om te moeten kiezen uit een reeks producten die je toch niet wil hebben. Van dichtbij hebben we gezien hoe mensen zich zelfs ondergewaardeerd voelen wanneer een bedrijf kiest voor een aanbieder die alleen maar de keuze geeft uit rommel. Dus wil jij graag een mooi eindejaarscadeau ontvangen en zelf kiezen wat je wilt hebben. Informeer de eindverantwoordelijk in jouw organisatie over ons bestaan of laat het ons weten en we gaan erachteraan!
Baan met Impact
Waardering in een baan is uiteraard belangrijk, maar er bestaat een steeds grotere groep mensen die meer wil dan alleen waardering en juist een bijdrage willen leveren aan een betere wereld. Dit is een ontwikkeling waar wij als ResTo zeer blij mee zijn. Werken voor een vervuilend bedrijf is tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend ook al verdient het bijzonder goed. Jouw baan bepaalt steeds meer wie jij bent en wil jij wel zo zijn? We beseffen ons dat de wereld eindig is op de manier waarop wij met elkaar nu leven en weten ook dat dit de komende jaren moet gaan veranderen. Banen met impact zijn gewild bij niet alleen de jongeren, maar ook steeds meer bij de oudere generaties. Wij zien deze ontwikkeling als een voorbode van bewuster leven en een beweging in de juiste richting. Daarom zullen deze ontwikkeling de komende tijd dan ook graag volgen en kijken hoe wij hier een versnelling in kunnen brengen.
Helden van morgen
Inmiddels is de vierde aflevering van onze podcast “Helden van morgen” ook al weer online. Vier verschillende duurzame ondernemers met ieder hun eigen verhaal. Van Damir Perkic met zijn unieke drinkfles gemaakt van afval van suikerriet of Tiemen ter Hoeve die van weesfietsen schitterende nieuwe retro designfietsen maakt door middel van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in zijn Fair Factory. Maar ook Mark Suurbier die braadpannen maakt van oude treinrails of Rogier Heijning die skateboards maakt van flessendoppen die verzameld worden op festivals en waardoor ieder board uniek is. Luister hier (of in jouw eigen favoriete podcast app) naar de verschillende afleveringen en begrijp waarom zij al een stap richting duurzaamheid gemaakt hebben.
Nieuwsbrief-acties
Naast het meewerken aan de podcast willen ook de merken graag verder versnellen en ons nog meer ondersteunen in alle inspanningen. Zo hebben een aantal merken schitterende producten beschikbaar gesteld die wij de komende periode gaan gebruiken om ons bereik nog meer uit te breiden. Deze leuke, mooie en uiteraard duurzame producten gaan wij weggeven onder al onze nieuwsbrief-inschrijvers. Dus wil jij kans maken op dit soort leuke prijzen en ook jouw vrienden of vriendinnen de kans geven om ze te winnen. Schrijf je op de site van responsibletogether.com en consumingforgood.com in voor de nieuwsbrief en maak kans op een gaaf product. Vergeet ook niet je familie en vrienden te tippen.
Vooruitblik
Onze focus is gericht op de toekomst en daar gaan we de komende maand weer hard voor aan het werk. Houd onze websites weer in de gaten en uiteraard zullen we jullie volgende maand weer informeren over de stand van zaken van alle initiatieven die wij in gang zetten en van plan zijn binnenkort te lanceren. Tot snel en help ons samen de wereld een beetje duurzamer te maken….
0 reacties