December ‘20 update: De start van een beweging en meteen 50% groei in merken!

3 jan 2021 | 0 Reacties

December ‘20 update: De start van een beweging en meteen 50% groei in merken!

Als ResTo (Responsible Together) willen we niets liever dan een beweging in gang zetten op het gebied van duurzaamheid. Wij hebben lang rondgelopen met de vraag: “Maar hoe dan?” en zijn tot de conclusie gekomen dat we maar gewoon moesten beginnen met bewegen. Het klinkt als een open deur, maar dat is het niet. In deze december update lees je het verhaal achter deze eenvoudige vraag en vertellen wij jou wat wij de afgelopen tijd hebben uitgespookt bij ResTo. Waarom delen? Omdat wij geloven dat transparantie en het delen van inzichten leidt tot verbondenheid. En dat is nou nét wat wij nodig hebben om de beweging in gang te zetten. Vandaar.

Iedereen realiseert zich dat er iets moet veranderen in onze wereld, want op de huidige manier houden we het geen jaren meer vol. De vraag is of we hierbij met z’n allen alleen naar de politiek en het bedrijfsleven blijven kijken of dat we nu toch ook zelf eens in actie moeten gaan komen? Ons consumptiepatroon is namelijk minstens net zo’n groot probleem als de problematiek van ons energiegebruik of de CO2-uitstoot. Iedere beweging begint met een eerste stap. Door onze inspanningen voor deze verandering te delen, hopen wij ambassadeurs te vinden die actief het verhaal rondom onze beweging verder willen verspreiden. 

Aangezien het ons doel is een beweging te veroorzaken richting een duurzamere  consumptiemaatschappij, willen we iedereen die onze visie deelt ook deelgenoot maken van ons avontuur. Betrokkenheid is een belangrijke factor om succes met elkaar te hebben en gelukkig hebben wij ervaren dat duurzaamheid bij veel mensen leeft en ook veel mensen verbindt.

Maar wat hebben wij in de afgelopen maanden nou eigenlijk allemaal gedaan?

Pure noodzaak 

Het is begonnen met ons besef dat duurzaamheid eigenlijk geen keuze meer is maar pure noodzaak. Door de manier waarop we met z’n allen (inclusief wijzelf) consumeren, produceren we veel te veel afval. Nadat we ons hierin bewust en uitgebreid hebben verdiept, werd al snel duidelijk dat het toch echt snel anders moet! Om dit besef te laten groeien zijn we begonnen met onze website www.responsibletogether.com. We bieden hier op een heldere manier informatie aan over duurzaamheid, zodat iedereen het kan begrijpen. Omdat wij ervan overtuigd zijn dat veel mensen geen idee hebben van de consequenties van hun gedrag, en dan met name hun consumptiepatroon, is ResTo actief aan het werk om mensen hiervan bewust te maken.

Naast de website zijn we op instagram gestart met onze campagne “Onze mooie wereld”. Door foto’s te laten zien hoe mooi onze wereld is en kan zijn, hopen we meer duurzaamheidsbewustzijn te creëren bij mensen. Het idee daarachter is dat als je realiseert hoe mooi de wereld is, dat je er dan hopelijk ook beter voor wilt zorgen als je weet dat die mooie wereld ook wel eens beperkt houdbaar zou kunnen zijn. 

Naast deze positieve kijk op de wereld groeit ook onze Facebook Community steeds verder. Binnen deze community delen we informatie op het gebied van duurzaamheid. Zo komen de SDG’s aan bod, maar ook worden allerlei initiatieven gedeeld die op de een of andere manier gelinkt zijn aan een betere toekomst. Het is voor ons een manier om mensen verder te betrekken bij onze beweging. Mensen kunnen hier zelf ook informatie aandragen om binnen de groep te delen.

Gericht op ondernemers

Wij zijn van mening dat we elkaar moeten stimuleren om te verduurzamen maar dat we dit als consument nooit alleen tot een succes kunnen maken. Ons consumptiepatroon is weliswaar een grote boosdoener, maar ondernemers zullen ook een stap moeten maken anders blijft er sprake van een ‘kip-ei-verhaal’. Om niet alleen consumenten maar ook ondernemers te informeren over ervaringen van andere ondernemers op het gebied van duurzaamheid, zijn we een aantal weken geleden begonnen met een podcast serie onder de naam “Helden van Morgen” In deze podcast laten wij ondernemers die hun nek uitsteken voor een duurzamere maatschappij aan het woord en tevens delen zij hun inzichten en ervaringen op het gebied van duurzaam ondernemen. Wat zijn de problemen waar zij tegenaan lopen en waar liggen zij nog steeds wakker van? Deze ondernemers zien wij als “helden van morgen” als voorbeeld voor velen, omdat zij nu al duurzame stappen zetten (of hebben gezet) die anderen (nog) niet durven te nemen. Deze ondernemers verdienen zeker onze steun in de strijd naar meer duurzaamheid bewustwording.

Ook helpen wij bedrijven op diverse fronten door middel van de inzet en het delen van onze ervaring. Veel duurzame ondernemers zijn starters. Het is immers eenvoudiger om als duurzame ‘start-up’ te beginnen dan om bestaande bedrijfsprocessen om te schakelen en te verduurzamen. Nieuwe bedrijven missen echter vaak de kennis die noodzakelijk is om de business op te kunnen schalen. ResTo draagt graag bij aan de verdere ontwikkeling van deze duurzame start-ups en scale-ups. Veel van deze ondernemingen kampen met dezelfde uitdagingen en problematiek en wij helpen ze bij het bedenken van passende oplossingen om te komen tot de beweging die wij o zo graag zouden zien versnellen.

Gericht op consumenten

Met betrekking tot consumenten gaat het ons om de bewustwording van de spullen die worden gekocht. Zoals eerder gecommuniceerd hebben we daarvoor het platform www.consumingforgood.com opgericht. Een verzamelplaats van leuke en voornamelijk ook mooie producten die uiteraard allemaal duurzaam zijn. Een webshop waar iedereen met een gerust hart producten kan kopen. De producenten van deze producten zijn allemaal ondernemers die beseffen dat het anders moet en dat middels deze producten ook al laten zien.  

Er zijn steeds meer duurzame merken die zich graag willen aansluiten bij het concept van Consuming for Good. De komende weken zullen daarom weer verschillende merken worden toegevoegd aan het assortiment van uiteenlopende categorieën producten, waarmee we willen laten zien dat duurzaamheid écht overal kan worden toegepast. Uitgangspunt hierbij blijft wel dat het leuke, mooie producten moeten zijn die laten zien dat duurzaamheid écht niet saai hoeft te zijn. 

Houd onze website in de gaten, want het ziet ernaar uit dat het aantal merken binnenkort echt al zal zijn verdubbeld ten opzichte van de lancering!

Een beetje van allebei

Voor het einde van het vorige jaar zijn we erin geslaagd om in de feestelijke  decembermaand een aantal bedrijven aan ons te binden door middel van eindejaarsgeschenken: sommige bedrijven hebben producten besteld om weg te geven (aan personeel of relaties) en ook waren er bedrijven die een gift-voucher voor het Consuming for Good platform hebben weggeven aan hun klanten. Op deze manier hebben we heel wat mensen (zowel ondernemers als consumenten) kennis kunnen laten maken met ons initiatief en hopelijk gaat de mond-tot-mond reclame zijn werk doen zodat we nog meer bekendheid krijgen. Wij doen alles voor een glimlach of in ieder geval een positieve ervaring.

Voor de naamsbekendheid van ons platform en om de beweging naar duurzaamheid te versnellen zijn we recent ook gestart met adverteren en social media campagnes. We hebben in ieder geval al leuke persaandacht gekregen in diverse media zoals “De Ondernemer” en “Milieu Magazine”. Een van onze partners, Triodos Bank, heeft op zijn social media kanalen ook aandacht besteed aan ons initiatief. 

Vooruitblik

Kortom, er is een hoop gebeurd de afgelopen maand en ook in de eerste maanden van 2021 staat er nog veel te gebeuren!

Hopelijk weten jullie ons te vinden op onze socials en zijn ook jullie bereid je in te zetten voor deze noodzakelijk beweging, want alleen samen komen richting een duurzame maatschappij.

Gerelateerde posts

Een nieuwe start, een nieuwe focus…

Een nieuwe start, een nieuwe focus…

Responsible Together heeft haar focus verlegd van in eerste instantie puur gericht op consumenten en duurzame producten naar zowel duurzame bedrijven en organisaties in de vorm van voornamelijk start-ups en scale-ups. Dit betekent niet dat de consument niet meer...

De tweede helft komt eraan….

De tweede helft komt eraan….

Het eerste kwartaal is al weer ruim voorbij en het jaar gaat alweer hard richting de tweede helft. In de sport is dat een perfect moment om even goed te evalueren hoe men ervoor staat en wat er moet gebeuren om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Realiteit is dat...

Februari ‘21 update: Meer dan alleen een webshop…!

Februari ‘21 update: Meer dan alleen een webshop…!

De afgelopen week kon je in een artikel van Roy op het Veld lezen dat het behalen van de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs nog ver weg is, maar dat er toch een kans is dat we het gaan halen. Niet omdat we politiek gezien nu zo lekker bezig zijn, maar...

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoek contact

Zuideindseweg 56/c
2645BH Delfgauw
Nederland

+31 15 256 18 59

info@responsibletogether.com

.

Zeg hallo :)